Team Double U & Calvé Boys 3e plek

Na een serie lockdowns, gecancelde dans competities en een flink aantal maanden niet mogen trainen in de danszaal, zijn er dit jaar weer competities!
Eén van de competities is Dance Competition in Nieuw-Vennep. 8 april j.l. maakten we de rit naar de randstad om daar de strijd aan te gaan met andere dansers en dansteams.

Als eerste waren de Calvé Boys aan de beurt, in de categorie duo urban. Ondanks de lockdowns was het zichtbaar duidelijk dat de dansers niet hebben stilgestaan. "In het begin was het een competitie waarin je als beginnend dansers ervaring kon opdoen en kans maakte om in de top 3 te komen. Inmiddels is het vooral in de randstad een gevestigde naam en is het niveau gigantisch gestegen. Je kunt geen foutjes maken bij de uitvoering, want dan kom je moeilijk nog in de top 3." aldus Demi, één van de boys.
Er deden 9 duo's mee. Wat opviel was dat iedereen dezelfde stijl van muziek koos. Logisch natuurlijk als de categorie urban is. De Calvé Boys pakten het anders aan. Gekleed in een simpele houthakkersblouse, te hoog opgetrokken jeans met opgekrulde broekspijp en een ouderwetse leesbril op gingen zij de strijd aan met het nummer Europe - Final countdown. "We winnen sowieso punten op originaliteit." zegt Martijn, de andere boy van het duo. En dat klopte. Het doel was vooral lekker knallen op het podium, het publiek aan het lachen maken en verrassend uit de hoek komen. Dit zorgde voor een 3e plaats!

Enige tijd later was Team Double U aan de beurt. We zijn maar met slechts 6 personen en één van de feedbackpunten die we vaak krijgen is maak je team groter. Hier geven wij geen gehoor aan, want wij vinden het prima met het team wat we nu hebben. Dit keer was echter één danser van het team afwezig, waardoor we maar met 5 mensen waren. Nog minder dus! Een wijziging die we hebben gemaakt is het verwijderen van één van de 6 choreografieën. Choreo nummer 5 is enkel uit te voeren met 6 man, dus deze moest er uit.

Tijdens het optreden gingen we lekker. Gevoelsmatig maakte niemand een fout en gaven we 100%. We wilden de laatste choreografie doen en ineens hoorden we de muziek van choreo nummer 5! Dat klopt niet! We stonden de hele choreo stil, in positie voor choreo nummer 6, het slotstuk. Het publiek had door dat de mix niet klopte en gaf ons enorm veel energie toen we weer begonnen met de laatste dans. Juichende mensen die ons aanmoedigden om door te zetten.
Demi, de maker van de mix, vreesde dat hij per ongeluk de verkeerde mix naar de organisatie had gestuurd, maar wat bleek... De organisatie had de mix van een maand eerder gebruikt! Een fout van hun!
De fout werd niet meegerekend door de jury, gezien het bij de organisatie lag.
Gelukkig gingen we door met de laatste choreo waarin we alles gaven en bracht de show ons het brons!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Message
Your Name *
Your Email *
Website

Contact us

Using the contact form to send us email at below

Keep in touch with us

You can use the following information to contact us if you wanna join us or anything need to communicate.

Name: Default Administrator
×